Zakenvluchten op maat

Advies bureau / Broker

Dit is de auteurs pagina van Peter C. Mantel.

Geboren in1945 te Leiden lag zijn loopbaan/carrière in luchtvaart, waar hij de vele facetten als grondwerktuigkundige en later manager crew training heeft doorlopen. Ook heeft hij een vliegbrevet gehaald en 10 jaar gevlogen, weliswaar niet beroepshalve maar met lichte vliegtuigen van verschillende makelij. In 2000 richt hij zijn eigen bedrijf op als broker zakenvluchten op maat. Na zijn pensioen is hij zich gaan toeleggen op zijn andere passie, het zeilen. In 2008, twee jaar verwijderd van zijn pensioen, besluit hij een boot te gaan kopen om er ook op te gaan wonen en ergo mooie reizen te maken.

Vanaf dat moment vaart hij solo 6 maanden per jaar met zijn scheepskat Simba naar Scandinavië. Landen als, Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Estland, Finland, Rusland, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Engeland, hij is er allemaal geweest. Vanuit zijn positieve instelling focust Peter op zijn menselijke veerkracht voor het vinden van de individuele sleutel tot zijn vrijheid.

Hij beschrijft zijn reisverhalen van onder meer 10 jaar varen naar Scandinavië en Engeland. In 2019 logt hij meer dan 10.000 Zeemijlen. Van al deze reizen hield hij een blog bij op zijn website “Asmara.cc”, de naam van zijn 12 meter twee mast kotter. In 2018 besluit hij zijn reisverhalen in een boek te beschrijven en maakt er een autobiografie van omdat hij ook zijn eerdere leven, met name de vele anekdotes in de luchtvaart, wilde beschrijven.

Ik heb mijn eerste boek geschreven eigen beheer. De titel van mijn boek “Mijn Vrijheid” een autobiografie, doorspekt met reisverhalen.

Mijn Vrijheid

Copyright © 2018 Peter C. Mantel |Auteur: Peter C. Mantel | Druk: BoekenGilde | Vormgeving en lay-out: Peter C. Mantel |Redacteur: Peter C. Mantel | Eerste druk in gebonden uitgave, maart 2022 | Formaat A4, full color, harde omslag |Oplage : 100 exemplaren |ISBN: 9789464029031


Het E-boek is op dit moment al te koop als EPUB of PDF in de webshop. De uitgifte wordt verwacht in het vroege voorjaar van 2022. Door nu alvast in te schrijven, krijgt u na betaling van de hard copy, de EPUB gratis en bij uitgifte een gesigneerd exemplaar gratis toegezonden

Verkoop: Webshop

Mijn Vrijheid

Verhaal van een levensgenieter en Globetrotter

Mijn Vrijheid is een autobiografie uit het bewogen leven van Peter Mantel met vele anekdotes uit zijn jeugd, de luchtvaart en vol reisverhalen met zijn kotter Asmara.

Met een eenmotorig vliegtuigje vloog ik boven de Noordzee ineens de mist in. Ik raakte gedesoriënteerd, we doken we richting zee. . . . . Op dat moment zei ik tegen mijzelf ‘Peter, zie het vliegen nu als een computerspelletje en concentreer je daarop, dat blauw van het instrument moet weer boven. 

Kunstmatige horizon

Dus draaide ik aan mijn aileron (rolroer) net zolang tot blauw weer boven kwam en we weer horizontaal vlogen, maar er was ook nog te veel bruin boven de horizontale lijn, dus doken we nu met de vleugels weer recht steil naar beneden, richting zee!! Daarna ben ik rustig gaan trekken aan de stuurkolom, kijkend op de kunstmatige horizon om dat te corrigeren, met als gevolg dat de snelheid afnam en de descent (daling) langzaam stopte. Op datzelfde moment kwam ik weer uit de mist op ongeveer 50-100 ft (20-30 mtr) boven zee.

Peter C. Mantel (1945) omschrijft zijn levensverhaal vanaf zijn jeugd en zijn werkzame leven in de Luchtvaart. Op een speelse manier wisselt hij zijn reisverhalen af met zijn jeugd herinneringen. Na twee gestrande huwelijken komt hij bijna aan de zelfkant van het leven. Met hulp van vrienden, herpakt hij zich en vecht voor zijn vrijheid. 

Na zijn tweede scheiding koopt hij een tweemast kotter “Asmara” waar hij op is gaan wonen en vind hij langzaam zijn weg weer. Als dan ook nog zijn pensioen daar is, is hij 6 maanden per jaar onderweg en vaart solo met zijn kotter naar St. Petersburg, daarbij 10 landen bezoekend, samen met zijn poes Simba. 

Vanuit zijn positieve instelling focust Peter op zijn menselijke veerkracht voor het vinden van de individuele sleutel tot zijn vrijheid. Hij beschrijft zijn reisverhalen van onder meer 10 jaar varen naar Scandinavië en Engeland. In 2019 logt hij meer dan 10.000 Zeemijlen.

ISBN 9789464029031
Verkoop Webshop Aerotaxi

Nieuw boek

Inmiddels ben ik begonnen aan een tweede boek. Dit nieuwe boek gaat een catalogus worden in pocket formaat. Een catalogus die alles te maken heeft met het verwezenlijken van een zeildroom, een droom om ooit met een zeilboot de oceaan over te steken of misschien wel rond de wereld te zeilen. Heel veel mensen hebben of hadden die droom, vele hebben de knoop doorgehakt en zijn gegaan. Maar nog veel meer durven om hun moverende reden het niet aan en blijven het uitstellen.

Voor die laatste groep is dit nieuwe boek bedoeld. Het kan een duwtje in de rug zijn om het besluit te nemen, maar ook is het een mooi naslagwerk voor hen die het besluit al genomen hebben. Het boek bespreekt per hoofdstuk alle stappen en adviezen die doorlopen moeten worden om die droom te beginnen met referenties naar websites of naar boeken met gedetailleerde reisverhalen van hen die voorgingen. Kortom een handig document als leidraad voor je droom.

Zomerreis 2022

Deze zomer staat mijn reis in het teken van het Gota canal in Zweden. Ik maak deze reis ter nagedachtenis aan mijn, in December j.l. overleden zeilvriend Theo Danel.

Route zomerreis Asmara 2022

Over deze reis, waar ik een doneeractie voor heb opgestart, wil ik het volledige verslag in een boek gaan uitbrengen.

Print Friendly, PDF & Email